grafika komputerowa jak zrobic

grafika komputerowa jak zrobic

Jak zrobić Leche Flan deser – filipiński Style

Leche Flan Filipiński Receptura

Do innych krajów, jest znany jako Creme Caramel i Caramel Custard, ale dla nas Filipińczyków, to Leche Flan (mleko Flan). To bardzo bogate i smaczne desery składa się z podstawy kremem miękką karmelem na wierzchu. Wytwarza się go przez wylanie syrop G SAIL cukrowy w formie, a następnie dodanie podstawy kremem.pozycjonowaniekalisz.pl

Wersja Filipiński różni ponieważ wykorzystuje więcej żółtka i mleka skondensowanego, które sprawia, że ??bardziej gęste. Najczęstszym sposobem jest przygotowanie go na parze nad kuchenką lub otwartego ognia. Formę do pieczenia jest pan, że ma owalny kształt zwany Llanera, ale w dzisiejszych czasach, kubki ramekins kremem i są również wykorzystywane jako form.

Leche Flan jest bardzo popularny, że wszelkie uroczystości nie jest kompletna bez niego, szczególnie w czasie wakacji. Jest to również bardzo łatwe w przygotowaniu, a składniki są łatwe do znalezienia. Podstawowymi składnikami są żółtka, cukier, odparowuje i mleko skondensowane i środków aromatyzujących, zwykle wanilii.

Wypróbuj ten przepis Leche Flan i cieszyć się tym kremowy i słodki radość, że można zachować chcąc więcej.

Czas przygotowania: 20 min

Czas gotowania: 1 godzina

Wydajność: 6 porcji

Gotowanie składników:

Do karmelu

1 szklanka brązowego cukru

Al szklanki wody

Dla kremem

10 żółtka

12 uncji mleko zagęszczone

14 uncji mleka skondensowanego

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Wskazówki do gotowania:

1. Aby przygotować karmel, rozpuścić cukier w wodzie w garnku. Karmelizacji cukru w ??małym ogniu przez zawirowanie patelnię delikatnie bez mieszania. Gdy osiągniesz jasnobrązowy kolor, wlać mieszaninę do formy. Płaszcz wszystkie części formy, w tym na boki.

2. W misce wymieszać mleko skondensowane, zagęszczone mleko, żółtka i ekstrakt waniliowy z trzepaczką lub blenderze. Upewnij się, że nie tworzą się pęcherzyki. Użyj sitko czy są jakieś cząstki stałe.

3. Wylać mieszaninę w formie, w górnej części karmelu. Wypełnij go do około cala grubości. Przykryć formę folią aluminiową.

4. Para za około 30 do 40 minut. Aby sprawdzić, czy jest już ugotowany, należy włożyć nóż w środku. Jeśli to wychodzi czysta, to jest zrobione.

5. Niech fajne w temperaturze pokojowej. Poluzować flan uruchamiając noża wokół krawędzi formy. Umieść półmisku na górze formy i delikatnie obrócić do góry nogami z karmelem na wierzchu jako sos.

6. Wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem.

7. Enjoy!

Pani Pinky jest mama z 3 dzieci w wieku szkolnym. Ona jest inżynier systemów komputerowych, Internet Marketer, bloger i konsultant Healthcare IT.

Artykuł dzięki: