grafika komputerowa co to jest

grafika komputerowa co to jest

Jak gotować Thai Pad See Ew (ryż makaron smażony z sosem sojowym czarny)

Pad Patrz Ew jest bardzo popularne danie w Tajlandii i istnieje wiele różnych wariacja na recepturze. Poniższy przepis jest jednym z bardziej powszechne, a pochodzi z prowincji północnej Tajlandii Chiang Mai.

Składniki:

14 uncji suszone kluski ryżowe (namoczone w wodzie przez około pół godziny)

LB z wieprzowiny, cienkie plasterki (można zastąpić wołowiny lub kurczaka)

6 łyżek oleju do gotowania (soja, orzeszki ziemne, czy kukurydza jest w porządku)

4 ząbki czosnku (zgnieciony)

3 szklanki chińskich brokuły (jeśli są dostępne – może to być również podstawione normalnych brokuły, kalafior, marchew i grzybów będzie dobrze)

2 jajka (bity)

3 łyżki sosu ostryg

1 łyżka sosu sojowego słodka

2 łyżki sosu sojowego light

2 łyżki cukru

1 łyżka mielonego czarnego pieprzu

Zaczynamy od podejmowania sos: Dodać sos ostrygowy, zarówno sosy sojowe, cukier i pieprz na półmisku, dobrze wymieszać i dodać do mięsa.

Pozostawić mięso w tej mieszaniny, w temperaturze pokojowej, marynować podczas przygotowania inne składniki.

Ogrzać łyżkę oleju do gotowania w woku lub dużej patelni na dużym ogniu. Następnie dodać tylko jeden z ząbków czosnku, wymieszać przez około 30 sekund, a następnie dodać warzywa i kontynuować mieszanie. Gotować, aż warzywa są prawie ugotowane ale wciąż twarde następnie zdjąć z ognia i odstawić.

W osobnym wok ciepła 4 łyżki oleju na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać pozostałe ząbki czosnku i smaż przez kilka sekund. Następnie dodać makaron i nadal wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut na złoty kolor i miękkie. Przenieść zawartość tego wok na półmisku.

Dodaj 1 łyżkę oleju do teraz pustej wok i raz ogrzewana dodać wieprzowe marynowane i roztrzepane jajka i kontynuować mieszanie podczas gotowania.
Artykuł dzięki: